Richard Daemen

5 tips om veilig mobiel te werken

Altijd en overal kunnen werken is voor u als ondernemer en uw medewerkers steeds belangrijker. Onderweg checkt u uw e-mail of u verstuurt een offerte en dan is het vaak noodzakelijk om verbinding met een wifi netwerk te maken. Helaas brengt dit vaak veel veiligheidsrisico’s met zich mee. Dus hoe zorgt u ervoor dat u toch veilig mobiel kunt werken? We geven u vijf tips!

1 | Pas op met onbekende wifi netwerken

U bent onderweg en genoodzaakt om gebruik te maken van de daar beschikbare wifi. Het is heel verleidelijk om direct verbinding te maken, maar let alstublieft goed op: hier zijn beveiligingsrisico’s aan verbonden! U bent namelijk zeer kwetsbaar wanneer u een open wifi netwerk gebruikt. Zorg er daarom voor dat u niet automatisch verbinding maakt. Voor cybercriminelen is het op deze manier gemakkelijk om toegang te krijgen tot uw laptop, tablet of telefoon. Voor hen is dan al uw informatie inzichtelijk, want deze wordt vaak verzonden in leesbare tekst. En ook al doet u niets met bijvoorbeeld uw smartphone, alle apps blijven actief en versturen gebruikersnamen en wachtwoorden om updates te tonen. Zet deze functie uit en ga bewust met een open wifi netwerk om, want potentiele aanvallers kijken maar al te graag met u mee.

2 | Versleutel gratis uw hardware

Raakt u per ongeluk uw hardware kwijt of zijn uw spullen gestolen? U wilt natuurlijk niet dat uw gevoelige informatie en die van uw klanten op straat komt te liggen. Versleutel daarom gratis uw laptop, tablet of telefoon. Deze versleuteling voorkomt dat de gegevens toegankelijk zijn voor diegene die uw spullen in zijn bezit heeft. Deze functie is voor zowel de Apple als ook Windows beschikbaar.

3 | Installeer de zoekfunctie

Zijn uw spullen echt weg? Met de zoekfunctie is het mogelijk deze te traceren of zelfs het hele apparaat te wissen. Zet simpelweg deze functie op uw hardware aan. Voor Apple gebruikers is dit ‘Find my iPhone/iPad/etc.’, Androidgebruikers downloaden de toepassing ‘Find my Droid’. Met deze functie is het mogelijk het device te vergrendelen met een pincode en u ziet op een kaart waar uw apparaat zich op dat moment wereldwijd bevindt.

4 | Plaats uw vakantiestatus niet op social media

Enthousiast over die trip naar Amerika? Natuurlijk, maar schreeuw het niet van de daken. Criminelen speuren social media af naar dergelijke berichten om te weten welke huizen leeg staan. Cybercriminelen maken hier ook gretig gebruik van en u loopt het risico om slachtoffer te worden van social engineering. Dit is een techniek waarbij een hacker zijn aanval juist op de zwakste schakel van computerbeveiliging richt: de mens. Met uw geposte informatie is het voor hen gemakkelijker om u bijvoorbeeld via SMS of e-mail gericht te misleiden.

5 | Kies voor Virtual Private Network

Wenst u het internetgebruik volledig privé te houden? Maak dan gebruik van VPN (Virtual Private Network) ofwel een privé netwerk. Dit netwerk zorgt ervoor dat men via het openbare wifi netwerk geen inzicht krijgt in uw activiteiten. Een extra beveiliging zorgt ervoor dat een computer buiten het zakelijk netwerkt wél verbinding kan leggen met het interne netwerk, alsof de computer op kantoor staat. Op deze manier heeft u toegang tot bestanden, programma’s en bijvoorbeeld de printers.

SSL-certificaat

Komt u op een website waar u uw gegevens achter moet laten? Controleer dan of de website een SSL-certificaat heeft. Dit betekent dat uw gegevens via beveiligde formulieren verstuurd worden, zodat uw data niet onderschept wordt. U herkent dit aan de url: staat ‘https’ voor ‘www’, dan is er sprake van een SSL-certificaat.

Mobile Security Pakket

Wilt u zeker weten dat u altijd en overal veilig mobiel werkt? Wij helpen u graag! Daemen-ICT heeft hier speciale software voor ontwikkeld. Met onze beveiligingssoftware versleutelen wij al het verkeer, zodat u op ieder apparaat altijd en overal veilig werkt.

Met ons Mobile Security Pakket bent u in één keer beschermt tegen alle veiligheidsrisico’s die het mobiel werken met zich meebrengt. Met slechts één druk op de knop werkt u altijd veilig mobiel.


Heeft u hier nog vragen over of bent u nieuwsgierig geworden naar ons Mobile Security Pakket? Klik hier en lees meer.


GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde

De impact van cybercriminaliteit is enorm. Download de 11 stappen en onderdelen die essentieel zijn om een veilige IT omgeving te creëren, zodat je bestand bent tegen cybercriminaliteit.

Aan de hand van deze 11 stappen kun je gemakkelijk checken welke punten aandacht nodig hebben. Voorkomen is immers beter dan genezen.

GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde


Bekijk ook:

Laat een reactie achter:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>