• ICT cloud specialist
  • Slagvaardig
  • Persoonlijke aanpak
  • Uitgebreide service
  • Een aanspreekpunt
  • Duurzaam
Vragen? Bel ons:
076 596 1391

Blog

Is uw bedrijf gevestigd op een afgelegen industrieterrein? En zijn de kosten voor een glasvezel internetverbinding daardoor erg hoog? Of is het misschien niet eens mogelijk om snel internet op uw locatie te krijgen? Daemen-ICT biedt ondernemers nu een oplossing om draadloos snel internet te krijgen! Maar hoe werkt dit draadloos internet? En hoe snel is het eigenlijk? Hoe gaat de installatie in zijn werk? Is draadloos internet veilig? Het antwoord op al deze vragen krijgt u in dit blog!

Omdat privacy een onderwerp is dat steeds belangrijker wordt, hebben we een nieuwe Europese privacywet: General Data Protection Regulation. Vanaf 25 mei 2018 wordt deze wet - die in 2016 al in werking is getreden - gehandhaafd. Dit betekent dat u hier uw bedrijfsvoering op aan moet passen. Bent u al begonnen met de voorbereidingen? Weet u wat deze wet precies voor uw onderneming betekent? In dit blog vertellen we u graag meer.

GDPR voor alle Europese burgers

Bent u al klaar voor de toekomst? Per 1 maart 2020 stopt KPN met de ondersteuning van ADSL1 en per 1 september 2019 verdwijnt ook de ISDN Linesharing. Waarom en wat betekent dit dan voor u? Nieuwe apparatuur voor de telefooncentrales wordt simpelweg niet meer gemaakt en dit betekent dat u wellicht op zoek moet naar een nieuwe telefonieoplossing.

Online telefonie

Digitale inbraak komt steeds vaker voor en de gevolgen kunnen desastreus zijn. Voor uw klanten en uw bedrijf. Bent u goed beveiligd? Voer nu de Cyber Risico Scan uit: een snelle, eenvoudige scan van uw website of netwerk, die u direct inzicht geeft in uw beveiligingsniveau.

Uit de scan rolt een rapportcijfer, dat aangeeft wat de status is van uw beveiliging. Het geeft u direct inzicht in uw beveiligingsniveau. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 75% van de websites en bedrijfsnetwerken onvoldoende is beveiligd.

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het wel niet is om veilig te werken. Heeft u hier al over nagedacht? En nog belangijker, heeft u hier ook met uw medewerkers over gesproken? Zij zijn namelijk degenen die dagelijks met uw systemen en gegevens werken. Het is daarom belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken en we geven u daarom graag een drietal tips.

Breng gebruik in kaart

ICT security wordt steeds belangrijker. U krijgt te maken met steeds strengere wet- en regelgeving (wet datalekken en GDPR) en cybercriminaliteit binnen het MKB neemt razendsnel toe. Maandelijks ontstaan er maar liefst 500 nieuwe kwetsbaarheden en 75% van websites en bedrijfsnetwerken blijkt onvoldoende beschermd.

Joey (20) uit Etten-Leur is sinds de zomer van 2015 werkzaam voor Daemen-ICT. “Thuis was ik altijd al bezig met computers. Voor mijzelf, kennissen en familie. Nu maak ik van mijn hobby mijn vak, beter kan het niet!”

Uitdaging

 

Laat eenvoudig je bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden. Deze technische scan geeft je een rapport waar jij en/of je IT-leverancier mee aan de slag kan om jouw website veiliger te maken. Belangrijk voor de technische scan is dat je je registreert met het email adres van het domein dat je wilt scannen. Gebruik dus bij het registratieproces je werkmail!  

Altijd en overal kunnen werken is voor u als ondernemer en uw medewerkers steeds belangrijker. Onderweg checkt u uw e-mail of u verstuurt een offerte en dan is het vaak noodzakelijk om verbinding met een wifi netwerk te maken. Helaas brengt dit vaak veel veiligheidsrisico’s met zich mee. Dus hoe zorgt u ervoor dat u toch veilig mobiel kunt werken? We geven u vijf tips!

1 | Pas op met onbekende wifi netwerken

Stijn uit Ossendrecht is nu ruim een jaar werkzaam bij Daemen-ICT. In zijn vrije tijd brengt hij graag zijn tijd door met vrienden en iemand uit zijn vriendenkring attendeerde hem destijds op de functie bij Daemen-ICT. “Ik vind mijn werk super leuk. Het geeft mij veel voldoening om mensen blij te maken, daar doe ik mijn uiterste best voor.”

ICT-Helpdesk

Altijd en overal kunnen werken wordt steeds belangrijker. Niet alleen als ondernemer bent u veel op pad, maar ook uw medewerkers zijn vaak onderweg. Door het nieuwe werken zijn uw medewerkers nu ook vaker thuis, onderweg of bij klanten te vinden met de laptop van de zaak. En dit brengt diverse beveiligingsrisico's met zich mee.

Altijd veilig werken

26 januari organiseerden wij samen met Schipper Accountants ons evenement over cloudoplossingen en veiligheid. Dit was een groot succes! We gaven de aanwezigen praktische tips en informatie over veilig werken en cloudoplossingen.

Heeft u ook interesse in een presentatie over veilig werken? Neem gerust contact met ons op.


Daemen-ICT biedt haar klanten een nieuwe dienst aan; we gaan kosteloos uw elektronisch afval ophalen. Zo zorgen wij ervoor dat de oude elektronica niet op de afvalberg gedumpt wordt en kunnen we de kostbare grondstoffen die erin zitten, laten hergebruiken. Natuurlijk met de garantie dat gevoelige data op professionele en veilige wijze vernietigd wordt.


De kans is groot dat u op uw website gebruik maakt van één of zelfs meerdere formulieren waarin bezoekers gegevens kunnen achterlaten. Denk hierbij aan inlogmogelijkheden, contactaanvragen, inschrijvingen voor de nieuwsbrief of offerteaanvragen. Met een SSL-certificaat op uw website beveiligt u de gegevens die via deze formulieren worden verstuurd. Google bestempelt in de nieuwste versie van Chrome websites zonder een SSL-certificaat als onveilig. Maar waar is dit nu van invloed op? We vertellen u er graag meer over!

Beveiliging

Van stagiair naar mede-eigenaar, dat is hoe je in één zin de carrière van Tommy bij Daemen-ICT kunt omschrijven. “Daar ben ik stiekem best trots op! Ik ben in 2005 begonnen als stagiair en via diverse functies nu mede-eigenaar geworden.”

Tegenwoordig gebruiken we bijna overal een wachtwoord voor. Denk er maar eens over na. Naast uw e-mailadres en de computer of laptop waarop u inlogt, heeft u waarschijnlijk ook voor allerlei applicaties een account met wachtwoord. De kans is aanwezig dat u een CRM-programma, clouddienst of telefoonmodule gebruikt. Uw wachtwoord functioneert hierbij als uw persoonlijke toegangssleutel tot informatie en applicaties. Maar wat nou als iemand uw wachtwoord raadt of steelt? Uw data wilt en mág u natuurlijk niet zomaar met iedereen delen. Ga daarom altijd nauwkeurig om met uw wachtwoorden.

De kans is groot dat u Rowan wel eens heeft gezien, hij is namelijk al een tijd een vertrouwd gezicht bij Daemen ICT. Hoog tijd om hem eens beter te leren kennen!

Rowan, vertel eens iets over jezelf!
"Mijn naam is Rowan Huijbregts en ik ben 25 jaar oud. Ik werk nu zo'n twee jaar bij Daemen ICT en ik woon ook in Rijsbergen, dus ik kan lekker iedere dag op de fiets naar het werk. Naast werk ben ik ook een fanatiek liefhebber van voetbal en alles wat hier mee te maken heeft. En uiteraard voetbal ik zelf ook!"

 

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken.  Belangrijke vraag is echter wanneer er sprake is van een datalek.

 

Het nieuwe werken (plaats en tijd onafhankelijk) is al bij veel van onze klanten ingevoerd en past binnen de huidige flex economie.  

Ook Daemen ICT en haar medewerkers gaan mee in deze ontwikkeling en in het kader van het moderne werken vinden wij het belangrijk er voor u te zijn!

Daarom is vanaf deze week onder helpdesk langer bereikbaar.

De nieuwe openingstijden tijdens werkdagen zijn van 8:00 tot 17:30. Op deze manier kunnen wij onze service aan u nog verder verbeteren.

 

locky Virus
Sinds enkele weken is er een nieuw virus in omloop, genaamd ‘het Locky virus’. Via deze blog willen we u informeren over dit nieuwe virus en daarnaast geven we u tips om de besmetting te voorkomen. Eerder hebben we u al eens ingelicht over de zogenaamde ‘ransomware virussen’. Ransomware is een virus dat vrijwel alle documenten op uw server/computer versleuteld. Zodra de bestanden versleuteld zijn, is het haast onmogelijk om de bestanden weer op een goede manier terug te krijgen (behalve door een back-up). Locky is de nieuwste variant ransomware. Dit virus zorgt er dus ook voor dat al u bestanden in een mum van tijd versleuteld worden en dus niet meer te gebruiken zijn. Door zo’n bedrag van € 200 tot € 500 euro te betalen, beloven cybercriminelen om je bestanden weer toegankelijk te maken.
De beveilgiing van uw computer/netwerk wordt steeds belangrijker. Alleen een virusscanner biedt zeker niet meer afdoende bescherming. In onze blog zullen wij de meest voorkomende en gevaarlijkste variant bespreken namenlijk het Cryptolocker of Ransomware virussen. De afgelopen tijd worden steeds meer computergebruikers hierdoor getroffen. Deze virussen komen meestal binnen als bijlage of door het aanklikken van een link in een email. De mails worden vaak namens bekende bedrijven verzonden en lijken heel echt.
Comtechnic samenwerking met Daemen ICT
De directie van ComTechnic B.V. heeft ervoor gekozen om een strategische samenwerking aan te gaan met Daemen Networking ICT Solutions uit Rijsbergen. De belangrijkste redenen van deze samenwerking zijn dat zij, naast het normale systeembeheer, gespecialiseerd zijn in Cloud oplossingen en telefonie wat voor uw bedrijf meer mogelijkheden biedt voor nu en in de toekomst. De serviceverlening aan de klanten van Comtechnic wordt hierdoor breder waarbij het persoonlijke service niveau gewaarborgd blijft.
Office 2016
Office 2016 voor Windows (en Mac) is vanaf nu verkrijgbaar. Met Office 2016 breekt een nieuw tijdperk aan van betere functies en apps die u het werk uit handen nemen. Office 2016 werkt perfect samen met Windows 10 en Office 365. Samenwerking als toverwoord Office 2016 richt zich op samenwerking op de werkvloer. Om dat proces te versnellen en versoepelen heeft Office 2016 meer geïntegreerde applicaties om het teams makkelijk te maken.
Windows 10


Microsoft heeft gekozen om iedereen met Windows 7 en Windows 8 gratis de update naar Windows 10 ter beschikking te stellen. Dat is een mooi gebaar maar er kleven zeker ook nadelen aan om dit zomaar te accepteren.

Hotel de Keyser kiest voor Ruckus Smart Wifi van Daemen ICT


Hotel Golden Tulip Keyser in Breda is door Daemen ICT voorzien van een kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi netwerk ter vervanging van hun bestaande netwerk uit 2008. Hierbij is er gekozen voor de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless om alle gasten van het hotel te kunnen voorzien van een goed werkende Wi-Fi verbinding.

Pas op voor virussen malware


De afgelopen tijd zijn er weer nieuwe varianten van de CryptoLocker (ransomware / scamware) malware in omloop. Meestal ontvangt u een email die heel erg lijkt op emails van b.v. Intrum Justitia, Paypal, Rabobank, Vodafone, Buma Stemra en zelfs de Politie.


Wat doet een Cryptolocker (ransomware) ?

Deze malware zal, zodra het geactiveerd wordt, vrijwel alle documenten waar de betreffende gebruiker toegang toe heeft trachten te versleutelen. Het betreft hierbij in ieder geval de volgende bestandstypen:

Gebruikt u telefonie om te bellen of kiest u voor een geintegreerd communicatie systeem?


Veel bedrijven zijn al overgestapt op VOIP of hosted IP telefonie. Voor de meeste is kostenbesparing (goedkopere abonnementen en beltikken) de belangrijkste reden om de overstap te doen alleen is dit in onze optiek de minst belangrijke reden.

ROC Topper 2014 verkiezing


Voor de verkiezing van de ROC Topper 2014 is Sylvia Ligterink gevraagd om deel te nemen in de vak jury. Op 16 september was er een voorstelronde waarbij iedere kandidaat zich kon presenteren aan de 4 koppige jury. De uitslag werd donderdag 18 september bekend gemaakt in de St. Jan kerk van Roosendaal onder aanwezigheid van 400 genodigden.

Daemen ICT steunt het Jeugd Sport Fonds


Tijdens Breda Future Tennis Toernooi (26 juni 2014)  werd er een veiling gehouden voor dit goede doel. Er werden een fiets van NAC, een keepersshirt van Jelle ten Rouwelaar en een tennisracket van tennis Pro John van Lottum geveild.

In dit artikel willen wij 2 apps bespreken waarmee uit tijd kunt besparen en u data gebruik kunt beperken. Wij zullen u maandelijks nieuwe apps'voorstellen waarmee u uw productiviteit kunt verhogen.
Google Apps versus MS Office 365
Vergelijking van de twee belangrijkste online office-applicaties Welke kantoorsoftware uit de cloud past het best bij uw bedrijf? De keuze is reuze, maar Google Apps for Business en MS Office 365 strijden om de kroon. Daarom hebben wij een vergelijking gemaakt van deze twee cloud-giganten. De keuze is aan u !
Ondersteuning Windows XP gaat stoppen
Wat betekent het voor uw bedrijf als de ondersteuning op Windows XP gaat stoppen? U kunt natuurlijk uw huidige werkplekken vervangen door nieuwe werkplekken met Windows 7 of Windows 8. Maar er zijn meerdere, slimmere optie. Wilt u weten welke ?

Onze online werken diensten:

Bel mij terug

Nieuwsbrief

Schrijf je in oor de nieuwsbrief en ontvang updates over de laatste ontwikkelingen in je mailbox.

Hulp op afstand

Helpdesk

10 op maat ICT-tips!

Bent u tevreden met de ICT binnen uw bedrijf? Vraag nu geheel vrijblijvend 10 op maat ICT-tips aan!

Onze regio

Dordrecht, Rotterdam, Tilburg, Breda en Roosendaal 

7 tips om te besparen op zakelijke telefonie

Wilt u met uw bedrijf minimaal 20% besparen op zakelijke telefonie? Lees dan ons artikel: '7 tips om te besparen op zakelijke telefonie'.

De keiharde beloften van Daemen-ICT

Wij vormen graag een rots in de branding bij onze klanten. Zij vertrouwen ons hun totale ICT-omgeving toe, besparen hierdoor jaarlijks veel geld en zijn uiterst tevreden over onze dienstverlening. We vertellen u graag waarom!

Bent u onze ideale klant?

Onze klanten zijn uiterst tevreden! Zult u dat ook zijn? Herkent u zich als ideale klant?