Richard Daemen

In categorie: Cyber security

Security tips voor de accountancy

Als accountant loopt u dagelijks veiligheidsrisico's. Waarschijnlijk e-mailt u veel, verstuurt u grote bestanden en werkt u op diverse plekken. Daarom is het belangrijk dat u bewust bent van de veiligheidsrisico's en dat u weet hoe u uw data en informatie goed beschermt. In dit artikel leest u drie security tips voor accountants.

Medewerkers

Wanneer het misgaat, ligt de fout vaak bij medewerkers. Onveilig gedrag is een van de grootste redenen dat gegevens naar de verkeerde ontvanger gestuurd worden en dat datalekken plaatsvinden. Het is dus belangrijk om veilig ICT gedrag te vergemakkelijken. Elke keer dat een medewerker een drempel of belemmering ervaart in veilig werken, stimuleert dat onveilig gedrag. 

Onveilig gedrag is te voorkomen door makkelijke alternatieven te bieden voor die drempels. Bijvoorbeeld: kunnen werknemers via e-mail geen grote bestanden versturen? Zorg er dan voor dat zij die bestand niet via hun persoonlijke cloud sturen, maar dat er een systeem in plaats is voor het veilig versturen van grote bestanden.

Netwerk beveiligen

Het netwerk bevat al uw belangrijke gegevens. Het is vitaal om het netwerk dus goed te beveiligen. Een goede manier voor het beveiligen van het netwerk is door gegevens in de cloud op te slaan. Deze worden constant geüpdated, waardoor u er zich geen zorgen over hoeft te maken dat een verouderd netwerk zorgt voor een beveiligingslek. Ook kunt u te allen tijde rekenen op toegang tot uw bestanden en data. De datacenters waar uw bestanden opgeslagen staan, zijn namelijk voorzien van brandbeveiliging en generatoren in geval van stroomstoring. 

E-mail encryptie

E-mails zijn voor accountants natuurlijk erg belangrijk. U wilt dan ook niet uw e-mails verliezen door een tikfout in de adresbalk of wanneer de e-mail per ongeluk verwijderd wordt. Daarnaast zijn e-mails alleen bestemd voor de ontvanger. Daarom kunt u uw e-mails veiliger maken middels encryptie. Uw e-mail en het antwoord van de ontvanger zijn versleuteld, waardoor derden niet mee kunnen lezen. Daarnaast kunt u met een plugin verloren e-mails terughalen. 

Gratis Cyber Security Scan t.w.v. € 299,-

Wil u weten of uw accountancybedrijf voldoende beveiligd is tegen cybercriminaliteit? Vraag dan nu gratis de Cyber Security Scan aan t.w.v. € 299-. Deze bieden we tijdelijk aan een beperkt aantal bedrijven aan, zodat u zeker weet dat uw bedrijf en gegevens optimaal beveiligd zijn.

Vraag jouw gratis scan daarom nu aan >> 


GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde

De impact van cybercriminaliteit is enorm. Download de 11 stappen en onderdelen die essentieel zijn om een veilige IT omgeving te creëren, zodat je bestand bent tegen cybercriminaliteit.

Aan de hand van deze 11 stappen kun je gemakkelijk checken welke punten aandacht nodig hebben. Voorkomen is immers beter dan genezen.

GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde


Bekijk ook:

Laat een reactie achter:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>