Richard Daemen

In categorie: Cyber security

Wat is de juiste balans tussen ICT Security en functionaliteit?

Wat is voor uw accountancykantoor de belangrijkste pijler? De beste security of goede functionaliteit van uw ICT-systemen? Allebei zijn ze belangrijk, maar ze kunnen elkaar ook in de weg zitten. Heeft u alles extra goed beveiligd, dan bestaat de kans dat dit ten koste gaat van de werkbaarheid. Kiest u voor een gebruiksvriendelijke (online) werkomgeving, dan kan het zijn dat u concessies moet doen op het gebied van uw ICT Security. Dus wat is de juiste balans tussen security en functionaliteit? Hoe blijft het werkbaar voor iedereen? In ons blog verstellen wij u meer

/ IT Security ontwikkeld voor u

Geen onderneming is hetzelfde. Een accountancykantoor heeft andere wensen op het gebied van security dan een aannemersbedrijf. Misschien werkt u dagelijks met honderden verschillende persoonsgegevens, terwijl het bij een ander misschien een paar keer per jaar voorkomt. Uiteraard is een goede IT Security belangrijk voor iedereen, maar het moet te allen tijde wel werkbaar blijven voor de eindgebruiker. Daarom is het belangrijk dat de ICT speciaal voor uw kantoor wordt ontwikkeld. Veilig, maar ook begrijpelijk voor iedereen. Wat is voor u belangrijk?

/ Beveiligingsniveau vs behoeftes

Wat zijn de belangrijkste wensen en misschien wel vereisten voor uw kantoor? Heeft u te maken met wet- en regelgeving of het gebied van security? Bijvoorbeeld de GDPR, omdat u persoonsgegevens verwerkt? Wat zijn voor u de risico’s van een datalek? Belangrijke vragen om uw gewenste beveiligingsniveau te bepalen. Op basis daarvan ontwerpt uw ICT-partner een ICT-infrastructuur. Dan is de volgende vraag: gaat u voor maximale beveiliging of een functioneel ontwerp?

/ ICT Security vs functionaliteit

Dat is het spanningsveld waar wij dagelijks mee te maken hebben. Bekijk het niet alleen vanaf de tekentafel, maar ga ook in gesprek met uw medewerkers. Zij zijn immers de eindgebruikers. Welke handelingen moeten zij dagelijks verrichten om hun werk uit te oefenen? Wat is het belang een goede ICT Security? Moet u in overeenstemming met de GDPR uw ICT security aanscherpen? U wilt natuurlijk niet dat dichtgetimmerde ICT Security ervoor zorgt dat uw medewerkers niet meer efficiënt kunnen werken. Maak daarom samen met uw ICT-partner de balans op en zoek naar het evenwicht tussen ICT Security, functionaliteit én niet te vergeten werkbaarheid voor uw kantoor.
Bent u benieuwd welke oplossing het beste bij uw kantoor past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren u graag!


GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde

De impact van cybercriminaliteit is enorm. Download de 11 stappen en onderdelen die essentieel zijn om een veilige IT omgeving te creëren, zodat je bestand bent tegen cybercriminaliteit.

Aan de hand van deze 11 stappen kun je gemakkelijk checken welke punten aandacht nodig hebben. Voorkomen is immers beter dan genezen.

GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde


Bekijk ook:

Laat een reactie achter:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>