Richard Daemen

In categorie: Cyber security

Wat is de rol van uw medewerkers bij uw ICT beveiliging?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het wel niet is om veilig te werken. Heeft u hier al over nagedacht? En nog belangijker, heeft u hier ook met uw medewerkers over gesproken? Zij zijn namelijk degenen die dagelijks met uw systemen en gegevens werken. Het is daarom belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken en we geven u daarom graag een drietal tips.

Breng gebruik in kaart

Weet u met welke systemen uw medewerkers werken? Is dit alleen de software die u ze aanreikt of downloaden zij ook hun eigen programma’s? En hoe werkt men met al deze programma’s? Dit zijn vragen die u stelt aan uzelf én uw medewerkers. Let op: het gaat niet alleen maar om software en programma’s, ook via mailverkeer loopt u potentieel een risico. Breng op deze manier al het gebruik van uw medewerkers in kaart om tot een goed beeld te komen.

Breng risico’s in kaart

Heeft u kennis van het gebruik, dan kunt u door naar de volgende stap: kijken wie te maken krijgt met beveiligingsrisico’s. Door de inzet van technologieën kunnen we tegenwoordig altijd en overal werken, met allemaal verschillende apparaten.

Deze ontwikkelingen brengen uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging, want ook de cybercrimineel ziet het als een uitdaging om uw systemen binnen te dringen. Breng daarom uw medewerkers op de hoogte van de risico’s en de manieren om deze te beperken. Uit het overzicht van het gebruik is het mogelijk om sneller de potententiele risico’s per medewerker te zien en hier op te anticiperen.

Betrek uw medewerkers bij uw securitybeleid

U kunt uw medewerkers wel over de risico’s vertellen, maar vertel ze daarbij ook over de gevolgen. Zo maakt u uw medewerkers bewust en brengt u het belang van goede security door samenwerking onder de aandacht. Vaak zijn zij druk met het proces van hun eigen werk en niet met het effect daarvan op de ICT beveiliging.

Investeer daarom niet alleen in de juiste ICT beveiliging, maar investeer ook in het voorlichten van uw medewerkers. Hier kunt u verschillende middelen voor inzetten. Denkt u bijvoorbeeld aan interne memo’s, workshops of een voorlichtingslunch.

Met concrete informatie kunnen uw medewerkers namelijk praktisch aan de slag om voortaan veilig te werken én u ook.


Heeft u hier nog vragen over of bent u benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen op het gebied van Security? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde

De impact van cybercriminaliteit is enorm. Download de 11 stappen en onderdelen die essentieel zijn om een veilige IT omgeving te creëren, zodat je bestand bent tegen cybercriminaliteit.

Aan de hand van deze 11 stappen kun je gemakkelijk checken welke punten aandacht nodig hebben. Voorkomen is immers beter dan genezen.

GRATIS: In 11 stappen je cyber security op orde


Bekijk ook:

Laat een reactie achter:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>