Drie redenen waarom uw website een SSL-certificaat moet hebben

De kans is groot dat u op uw website gebruik maakt van één of zelfs meerdere formulieren waarin bezoekers gegevens kunnen achterlaten. Denk hierbij aan inlogmogelijkheden, contactaanvragen, inschrijvingen voor de nieuwsbrief of offerteaanvragen. Met een SSL-certificaat op uw website beveiligt u de gegevens die via deze formulieren worden verstuurd. Google bestempelt in de nieuwste versie van Chrome websites zonder een SSL-certificaat als onveilig. Maar waar is dit nu van invloed op? We vertellen u er graag meer over!

alt=

Beveiliging

Door het versleutelen van de gegevens die verstuurd worden via uw website, zorgt u ervoor dat deze data niet onderschept kan worden. Gevoelige informatie kan zo niet in handen van cybercriminelen komen. Dit geeft niet alleen een veilig gevoel, maar is met het oog op de Meldplicht Datalekken ook nog eens een vereiste.

Vertrouwen

Op dit moment kunt u websites met een SSL-certificaat herkennen door te kijken of er vòòr het www. gedeelte https staat in plaats van http. In de nieuwste versie van Chrome wordt het steeds duidelijker wanneer een website geen SSL-certificaat heeft. In eerste instantie zal Google hiervan alleen bij websites die persoonsgegevens en wachtwoorden verwerken een melding maken in de browser. Bezoekers zien dan een bericht dat de website onveilig is. Later dit jaar worden alle websites zonder SSL-certificaat gemarkeerd. De melding wordt dan weergegeven in de vorm van een rood driehoekje met uitroepteken in de adresbalk. In dat geval komt uw website en daarmee ook uw bedrijf onbetrouwbaar over. Een SSL-certificaat schept vertrouwen en ziet er daarnaast ook nog eens professioneler uit.

Ranking zoekmachine

Google gaat nog verder met het stimuleren van het gebruik van een SSL-certificaat. Het heeft aangekondigd dat websites met een beveiligde verbinding voorrang krijgen in de zoekresultaten. Een SSL- certificaat draagt daarom ook nog eens bij aan uw zoekmachineoptimalisatie en online vindbaarheid.
Regel uw SSL-certificaat via Daemen-ICT!
Heeft uw website nog geen SSL-certficaat? Neem contact met ons op, wij kunnen dit voor uw regelen!

Verbeter uw productiviteit en efficiëntie met de praktische en veilige oplossingen van Daemen ICT

Laatste nieuws en trends over beveiliging en ICT

Onze tevreden klanten over ons

10 / 10
Coen Luijten Goed IT bedrijf.
9 / 10
Raoul Rossou Leuk bedrijf met enthousiaste medewerkers die echt meedenken.
Lees alle recensies
Stuur een bericht via Whatsapp!
Waar ben je naar op zoek?