De vijf meest gestelde vragen over draadloos internet

Is uw bedrijf gevestigd op een afgelegen industrieterrein? En zijn de kosten voor een glasvezel internetverbinding daardoor erg hoog? Of is het misschien niet eens mogelijk om snel internet op uw locatie te krijgen? Daemen-ICT biedt ondernemers nu een oplossing om draadloos snel internet te krijgen! Maar hoe werkt dit draadloos internet? En hoe snel is het eigenlijk? Hoe gaat de installatie in zijn werk? Is draadloos internet veilig? Het antwoord op al deze vragen krijgt u in dit blog!

Waarom draadloos internet?

Om internetverbinding te krijgen op uw bedrijfslocatie, moet het internetsignaal uw bedrijf binnen komen. Dit gebeurt doorgaans via het koperdraadnetwerk of het vele malen snellere glasvezelnetwerk. De snelle glasvezelverbindingen zijn vaak voorbehouden aan dichter bevolkte gebieden. Hierdoor hebben veel bedrijven op industrieterreinen alleen toegang tot ADSL, of is een glasvezelaansluiting alleen leverbaar tegen zeer hoge kosten en met langlopende contracten. Verhuist uw bedrijf? Dan bent u de hoge opstartkosten kwijt. Met draadloos internet omzeilt u al deze obstakels voor snel internet!

Hoe werkt draadloos internet?

Zoals de naam van de oplossing al aangeeft, wordt de verbinding draadloos tot stand gebracht. De laatste afstand tussen het betrouwbare zakelijke glasvezelnetwerk en uw bedrijf wordt overbrugt via 4G+ zendmasten! In uw bedrijfspand wordt een 4G+ modem geplaatst, die verbinding maakt met meerdere 4G+ zendmasten. Deze zet het signaal om naar een normaal internetsignaal met een vast IP-adres. Deze oplossing is binnen 1 dag te installeren. En gaat uw bedrijf misschien op termijn verhuizen? U kunt het draadloos internet eenvoudig meenemen naar een andere locatie!

Hoe snel is draadloos internet?

Via de draadloze 4G+ verbinding maakt u gebruik van de kwaliteit en snelheid van het glasvezelnetwerk. De afstand tot de zendmasten, de signaalsterkte en de capaciteit van de zendmasten bepalen de haalbare snelheid. Gemiddeld worden snelheden gehaald van 80 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload én regelmatig worden snelheden tot 120 / 25 Mbit/s gehaald. De maximaal haalbare snelheid is 150 / 50 Mbit/s. Vanwege deze hoge snelheid en de hoge betrouwbaarheid zetten wij draadloos glasvezel internet ook in als back-up systeem voor glasvezel of VDSL. Tegen het einde van 2018 worden snelheden bereikt tot 450 Mbit/s. Dit maakt draadloos internet tot 20 keer sneller dan de snelheden die een reguliere ADSL-internetverbinding u biedt!

Hoe wordt draadloos internet geïnstalleerd?

De installatie van draadloos glasvezel internet is snel te realiseren, omdat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn. Voor we tot installatie overgaan, komen we eerst bij u op locatie een meting verrichten. Hierbij analyseren we of het 4G+ signaal sterk genoeg is om een interne ontvanger te plaatsen. De ontvanger wordt opgehangen aan een montagebeugel en met netwerkbekabeling verbonden met uw eigen firewall. In enkele gevallen is het signaal niet sterk genoeg. In die gevallen versterken we het signaal door middel van een externe antenne. Waar nodig plaatsen we de externe antenne met behulp van een hoogwerker.

Hoe veilig is draadloos internet?

Uniek aan de draadloos internet oplossing is dat het u een vast IP adres biedt. Hierdoor kunt u uw zakelijke internetverbinding veilig gebruiken. Het 4G+ modem wordt gekoppeld aan uw eigen firewall. Hierdoor houden uw IT-medewerkers of ICT-partner 100% controle over de beveiliging van uw netwerk. De verbinding is zeer stabiel, dankzij het betrouwbare glasvezelnetwerk en de betrouwbare 4G+ zendmasten. Kortom, u hoeft geen kabels de grond in te graven voor een veilige internetverbinding!
Is een draadloze internetverbinding een oplossing voor uw organisatie? Neem gerust contact op met Daemen-ICT!
Wilt u alvast meer informatie over prijzen van Daemen-ICT draadloos internet? In onze brochure leest u alles over de verschillende abonnementen en mogelijkheden. U download de brochure op deze pagina!

Verbeter uw productiviteit en efficiëntie met de praktische en veilige oplossingen van Daemen ICT

Laatste nieuws en trends over beveiliging en ICT

Onze tevreden klanten over ons

9 / 10
Freek Gielen
10 / 10
Tommy Hofkens
Lees alle recensies
Stuur een bericht via Whatsapp!
Waar ben je naar op zoek?