• ICT cloud specialist
 • Slagvaardig
 • Persoonlijke aanpak
 • Uitgebreide service
 • Een aanspreekpunt
 • Duurzaam
Vragen? Bel ons:
076 596 1391

Een goede ICT beveiliging: noodzakelijk en goed opletten !


De beveiliging van uw computer/netwerk wordt steeds belangrijker. Alleen een virusscanner biedt zeker niet meer afdoende bescherming. In deze blog zal ICT beveiligingsadviseur Tommy Vreijsen de meest voorkomende en gevaarlijkste variant bespreken namenlijk het Cryptolocker of Ransomware virus.

De afgelopen tijd worden steeds meer computergebruikers hierdoor getroffen.  Deze virussen komen meestal binnen als bijlage of door het aanklikken van een link in een email. De mails worden vaak namens bekende bedrijven verzonden en lijken heel echt.  Bijvoorbeeld een mail van een webwinkel met een nepfactuur of een mail van een bezorgdienst met een “track and trace” code.  Wanneer deze bijlages geopend worden lijkt er eerst niets te gebeuren. Maar op de achtergrond worden alle bestanden op je computer/netwerk geëncrypt.  Dit wil zeggen dat alle bestanden versleuteld zijn en niet meer geopend kunnen worden!

Uiteindelijk geeft het virus een melding zo als dit op het scherm:

CBT Locker

 

Binnen 96 uur moet een bepaald bedrag (€ 300 tot € 1000) overgemaakt worden en in meeste gevallen krijg je netjes al je data terug. Maar soms ook niet en niemand heeft zin om hier voor te betalen. Het kost onze helpdesk uren werk om de data terug te halen uit de gemaakte backups maar dit is altijd 12 tot 24 uur oude data. 

Onze systemen blokkeren normaal al deze berichten maar er komen iedere dag weer nieuwe varianten uit die niet door de scanners herkend worden. Voor klanten in ons YoVoo systeem of met een RCC-pro contract verzorgen wij de backups en hieruit kunnen wij de versleutelde bestanden altijd uit terug te halen alleen het kost ons uren extra werk.

 Let daarom altijd goed op bij het openen van links of bijlages in emails ook van bekende bedrijven zoals banken en bezorgdiensten zoals Bol.com en PostNL. Open nooit bijlages van contacten of bedrijven die u niet kent.Pas ook op met het openen van privé mail op kantoor. Deze is vaak minder goed beveiligd.

 Een aantal voorbeelden:

Voorbeeld 1:

ING
Deze mail lijkt heel echt maar er zijn een aantal dingen die opvallen. Het e-mailadres van de verzender is niet van de ING. Wanneer je met de muis over de inlog knop gaat staan zie je ook dat deze niet verwijst naar de ING bank.
Email zoals dit meteen verwijderen. En bij twijfel contact opnemen met ons of met de bank.

Voorbeeld 2:

 Bol crypyoware

 

Deze mail van Bol.com lijkt ook heel echt. De link verwijst ook echt naar de Postnl website. De bijlage valt wel op, normaal gesproken stuurt bol.com alleen PDF bestanden. Wanneer de bijlage geopend wordt zit daar het volgende bestand in:

Bol. exe

 Dit is een .exe bestand. Deze bijlages NOOIT openen.

Als u nog meer tips en informatie wilt hebben, neem dan contact op met Tommy Vreijsen. Als ICT beveiligingsadviseur kan hij u helpen om uw beveiliging aan te scherpen en bovenstaande ellende zoveel mogelijk te voorkomen.
Want zeker qua beveiliging van uw computers/netwerken is voorkomen toch echt beter en goedkoper dan genezen !


Andere sites met tips:

http://www.pcmweb.nl/tips-en-trucs/5-tips-tegen-ransomware.html
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/ransomware-zo-laat-je-je-computer-niet-gijzelen
https://www.politie.nl/themas/ransomware.html

 

 


 

Twijfelt u over de kwaliteit van uw netwerk beveiliging ?

Vul onderstaand formulier in wij bellen u binnen 1 uur terug !

Onze online werken diensten:

Bel mij terug

Nieuwsbrief

Schrijf je in oor de nieuwsbrief en ontvang updates over de laatste ontwikkelingen in je mailbox.

Hulp op afstand

Helpdesk

Uw voordelen

 • Besparen op ICT kosten
 • Ontzorgd worden, 1 ICT partner
 • Uw ICT wordt schaalbaarder
 • Beveiliging, back-ups en onderhoud
 • Geen investeringen meer nodig
 • Vaste kosten per werkplek

Ziggo Partner

Wij zijn uw Ziggo Partner voor de regio Breda.
Wij bieden supersnel internet tot 60 Mbit/s!
Al vanaf € 49,- per maand!

Aanvragen of bestellen kan via onderstaande knop.

OZMO voor advocatenkantoor

Daemen ICT heeft destijds in een paar dagen alles geregeld, toen we een nieuw kantoor gingen gaan bewonen. Als uitvaartondernemer kun je niet zonder telefoon en computer...