11 maart 2020

0 reacties

De mogelijkheden van thuiswerken vanwege het Corona virus

Het Coronavirus houdt werkend Nederland in zijn greep. Beurzen en congressen worden afgelast, personeel krijgt voorschriften omtrent het voorkomen van besmetting. Steeds meer werkgevers nemen uit voorzorg maatregelen om het risico van besmetting zoveel mogelijk te beperken en vragen hun personeel vanuit huis te werken.  Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig om thuis te werken en te vergaderen vanuit huis. Wij geven u graag wat handige tips & tools om digitaal te werken en vergaderen.
Thuiswerken
Thuiswerken is anders dan op de werkplek. De IT-structuur op kantoor is nu eenmaal op een ander niveau geregeld. Uiteraard is het beter om de verbinding te testen voordat er sprake is van calamiteiten. Laat medewerkers daarom van tijd tot tijd eens thuis werken en ontdek tegen welke problemen ze aan lopen. Als het niet werkt, regel dan een betere internetverbinding voor uw medewerkers, een goed thuiswerksysteem en een VPN-verbinding. Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn en wij adviseren u graag. Ook thuis is het belangrijk dat medewerkers veilig met bedrijfsdata en persoonsgegevens omgaan. Een protocol opstellen hoe er thuis met deze gegevens omgegaan moet worden is daarom te adviseren.
Niets geregeld en wilt u toch dat uw medewerkers preventief vanuit huis kunnen werken? Wij hebben een thuiswerkplek eenvoudig en veilig binnen 15 minuten voor u geregeld. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
Vanuit huis bellen
Het lijkt niet voor iedere werknemer geschikt om vanuit huis te werken. Want hoe gaat dat als je bijvoorbeeld voor een callcenter of afsprakenbureau werkt? Via een speciale telefonie app met I Am software kan er gebeld worden vanuit huis met het zakelijke telefoonnummer in plaats van met een privé telefoonnummer. Zo blijft het voor uw relaties duidelijk van wie het telefoontje afkomstig is.
Vergaderen via Teams
Dankzij Microsoft Teams is het zeer eenvoudig om in groepsverband te vergaderen via video conferencing. Een computer of laptop voorzien van een webcam is alles wat u nodig heeft.  Heeft u een zakelijk Office 365 abonnement dan is Microsoft Teams al inbegrepen, maar ook zonder Office 365 is Teams gratis beschikbaar via https://teams.microsoft.com/start
Voor de aanschaf of installeren van Office 365 of de aanschaf van webcams kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via 076-5961391.
Pas op met oplichters!
Nu de aandacht voor het Coronavirus in de media toeneemt, zien ook criminelen kansen om mensen op te lichten. Vertrouw dus berichten van derden over het Coronavirus niet klakkeloos en vraag u zelf af om het veilig is een link te openen die mee gestuurd wordt met een bericht. De link kan namelijk een computervirus bevatten waarmee oplichters bij uw vertrouwelijke gegevens kunnen komen.
Voor meer voorbeelden en informatie betreft internetfraude verwijzen wij u graag naar fraudehelpdesk.nl

Gerelateerde artikelen


Het vertrouwen was dermate groot dat dat de doorslag gaf voor Daemen-ICT te kiezen


Update ivm Corona maatregelen


Daemen-ICT en Trined: glasvezel in Zundert en Etten-leur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>