• ICT cloud specialist
  • Slagvaardig
  • Persoonlijke aanpak
  • Uitgebreide service
  • Een aanspreekpunt
  • Duurzaam
Vragen? Bel ons:
076 596 1391

Pas nog op met installatie Windows 10


Microsoft heeft gekozen om iedereen met Windows 7 en Windows 8 gratis de update naar Windows 10 ter beschikking te stellen. Dat is een mooi gebaar maar er kleven zeker ook nadelen aan om dit zomaar te accepteren.

Wij adviseren u om deze update zakelijk voorlopig nog niet te doen. Reden daarvoor is dat een aantal essentiële onderdelen voor het dagelijks computergebruik (zoals huidige Internet Explorer) totaal anders zijn en wellicht niet helemaal werken met uw vaste werkzaamheden. Denk daarbij aan telebankieren via internet maar ook speciale programma’s en randapparatuur op uw PC zoals scannen en printen. Ook zullen er na de update problemen ontstaan met het inloggen op YoVoo / Terminal server en dat is erg vervelend.

Met Windows 10 kunnen grote bestanden worden gedownload (automatisch gepushte updates), die buiten het zicht worden opgeslagen en verwerkt.


Misbruik rondom Windows 10
 

Afgelopen week meldde onder andere Radar hoe oplichters handig inspelen op de introductie van Windows 10. Zij mailen of bellen consumenten en doen zich voor als Microsoft-medewerkers. Het gaat hier in alle gevallen om zogenaamde phishing-aanvallen, waarbij criminelen privacygevoelige informatie, zoals wachtwoorden, in handen proberen te krijgen. Microsoft zal zelf nooit ongevraagd telefonisch contact opnemen met consumenten. De upgrade naar Windows 10 vindt ook niet plaats via een e-mail met linkjes.

Upgrade naar Windows 10

Upgraden (alleen dus nog geadviseerd voor consumentengebruik!) naar een officiële versie van Windows 10 kan op drie manieren:


1) Via de melding in de taakbalk van Windows 7 of 8.1

Iedereen die een reservering heeft gemaakt om Windows 10 te installeren, krijgt een melding in de taakbalk als hun upgrade klaar staat. Let wel dat dit dagen tot weken kan duren. Er worden miljoenen pc’s in de wereld geüpgraded dus heeft Microsoft gekozen voor een gefaseerde uitgerol.

2) Windows 10 Check-Ins in heel Nederland

Voor wie niet kan wachten zijn er Windows 10 Check-Ins waar consumenten naar toe kunnen met hun laptop of PC. Hier worden zij ter plaatse geholpen met hun upgrade.

3) Windows 10 helemaal zelf installeren

Een medewerker met technische kennis kan Windows 10 ook zelf installeren. Meer informatie over het zelf downloaden en installeren lees je op https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10. Let op! Dit vraagt wel enige IT-kennis.

Dus ons advies is nog even te wachten en de installatie niet automatisch uit te voeren. Als u vragen heeft neem dan gewoon even contact met ons op en wij adviseren u graag.

Onze online werken diensten:

Bel mij terug

Nieuwsbrief

Schrijf je in oor de nieuwsbrief en ontvang updates over de laatste ontwikkelingen in je mailbox.

Hulp op afstand

Helpdesk

Onze regio

Dordrecht, Rotterdam, Tilburg, Breda en Roosendaal 

ICT Waarborg

Uitleg mogelijkheden Swyx

Wij werken al jaren heel prettig samen met Daemen ICT. Dankzij Daemen hebben wij geen omkijken naar onze ICT, omdat wij erop kunnen vertrouwen dat wij op het werk en vanuit...